Vraag en antwoord

Op deze pagina vind je het antwoord op de meestgestelde vragen die ik krijg als bedrijfs- en leefstijl coach. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact met me op.


Heb ik een coach nodig?

Niet iedereen heeft een coach nodig, veel mensen kunnen wel wat coaching gebruiken. Er zijn twee redenen waarom een coachingstraject altijd begint met een kennismakingsgesprek. In de eerste plaats om te kijken of er een ‘klik’ is en als tweede om te bepalen wat jouw vraag is. Misschien heb je alleen even een duwtje in de goede richting nodig of iemand die je de weg wijst. Dan zijn we snel klaar! Samen bepalen we wat jouw vragen zijn en hoe je tot antwoorden kunt komen.


Wat doet een coach eigenlijk?

Een bedrijfscoach, loopbaancoach of personal coach helpt je om vragen duidelijk te definiëren en reikt je de tools aan om hier zelf antwoorden op te formuleren. Als je op zoekt bent naar iemand die je antwoorden op een presenteerblaadje aanreikt dan ben je bij Women Coaching aan het verkeerde adres. Zo werkt coaching helaas niet. Op basis van jouw competenties wordt bepaald hoe je maximaal resultaat kunt behalen uit jouw capaciteiten en ambities. Zo bespaar je energie en tijd.


Is een coach een therapeut of psycholoog?

Heel eenvoudig gesteld kijken therapeuten en psychologen vooral naar jouw verleden. Op basis daarvan kunnen ze handvatten aanreiken om beter te functioneren in de toekomst. Bij een coach ligt de focus niet op het verleden maar op het heden en de toekomst. Jouw persoonlijke ervaringen en zakelijke historie kunnen daarbij zeker aan bod komen, de focus ligt echter niet op verwerking van emoties uit het verleden. Je hebt namelijk geen invloed meer op zaken die reeds hebben plaatsgevonden, het is wél mogelijk om de toekomst op andere wijze invulling te geven. Therapie, psychologie, psychiatrie en coaching hebben zeker raakvlakken maar het zijn andere tools in de gereedschapskist.


Wat kost een coach?

Kijk voor een overzicht van de kosten op de tarieven-pagina. Als je in dienst bent van een werkgever dan is het mogelijk dat zij (een deel van) de kosten vergoeden. Als je zelfstandig ondernemer bent of binnenkort gaat starten dan kun je de kosten opvoeren in de administratie. Women Coaching is altijd helder in communicatie, dit geldt ook voor de kosten. We beginnen een traject altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.


Zit ik vast aan coaching?

Een gemiddeld coachingstraject heeft een looptijd van 4 tot 6 sessies van anderhalf uur op basis van het standaard uurtarief. Dit kunnen meer of minder sessies zijn op basis van de vraagstelling. Als coach geef ik je geen antwoorden maar stel ik je in staat antwoorden te vinden op jouw vragen. Met andere woorden; ik zorg ervoor dat je na de coaching sessies zelfstandig vooruit kunt. Wil je later een nieuw traject starten? Of vind je het fijn om periodiek even te sparren? Dat is allemaal mogelijk. Maar je zit nooit vast aan een langdurig traject zonder einddoel.


Welke vragen moet ik stellen?

Je kunt pas een antwoord formuleren als je weet wat de vraag is. Daarom is coaching maatwerk, ieder persoon heeft namelijk unieke vragen en doelen. Hier zijn enkele vragen om je op weg te helpen:


Wat is er aan hand?

Wat kan ik hier aan doen?

Hoe zet ik de eerste stap?


Bij het eerste gesprek zullen de eerste vragen opborrelen, tijdens een vervolgafspraak duiken we echt onder de waterlijn. Women Coaching werkt niet vanuit één methodiek, er is een breed scala aan methoden in de toolbox die per moment en situatie ingezet kunnen worden.


Heb je een andere vraag of wil je een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan contact met me op, vragen staat vrij!